IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI OSOBNIH PODATAKA

Izjava o privatnosti je sastavni dio Uvjeta poslovanja tvrtke P.D. Studio d.o.o., te se odnosi na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i koriste na stranicama SYA.HR, te u kojim uvjetima i kome ih otkrivamo. Vaše podatke prije svega čuvamo, a vi im uvijek možete pristupiti, promijeniti ih ili pak u potpunosti ukloniti.

Podatke prikupljamo, obrađujemo i čuvamo kako bi se pobrinuli da Vaše iskustvo korištenja stranice bude najugodnije, a sigurnost podataka je na najvišoj razini. To provodimo koristeći dokazane enkripcijske metode.

U svrhu potpune transparentnosti i maksimalne sigurnosti prilikom korištenja naših stranica molimo kupce da pažljivo pročitaju ovu izjavu. Ukoliko se slažete s izjavom, elektroničkom potvrdom se podrazumijeva da ste razumjeli naše Uvjete poslovanja, te nam dajete privolu za prikupljanje, obradu i dijeljenje podataka u skladu s ovom izjavom i zakonskim odredbama.

Izjava o privatnosti poduzeća P.D. Studio d.o.o. može se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na našim web stranicama, a izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranicama. Iz tog razloga molimo kupce da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama Uvjeta poslovanja jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

U svrhu osiguravanja kvalitetnog korištenja naše stranice koristimo se raznim suvremenim  tehnologijama i alatima. Jedni od tih alata i tehnologija su kolačići i Google Analytics. Kolačići (eng. cookies) predstavljaju skup informacija koji se pohranjuje na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o nekim Vašim postavkama i ponašanju na internetu. Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu pohraniti i veliki broj osobnih informacija popust imena te adrese elektroničke pošte, no za isto morate dati suglasnost kako bi se pohranilo. Ukoliko isto niste omogućili, kolačići neće moći pristupiti datotekama i podacima. Iako radnje pohrane i slanja kolačića Vama nisu vidljive njih je moguće kroz postavke internetskog preglednika izbrisati ili postaviti automatsko prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Postoje dvije vrste kolačića a to su privremeni i trajni kolačići. Privremeni kolačići se pohranjuju na računalu te se po zatvaranju web preglednika automatski brišu. Trajni kolačići ostaju pohranjeni u Vašem web pregledniku čak i po zatvaranju no obično imaju rok isteka. Najćešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati.

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika koristimo se alatom Google Analytics u svrhu praćena interakcija korisnika. Iako Google bilježi veliki broj informacija poput geografskih i demografskih pokazatelja, Vaši podaci su zaštićeni, te ne postoji način osobne identifikacije korisnika. Podaci o IP adresama korisnika postoje no oni su zaštićeni, a Google ne dijeli informacije o IP adresama.

 

Što prikupljamo i pohranjujemo

Dok pregledavate našu web stranicu, pratit ćemo sljedeće:

 • Proizvode koje ste pogledali: koristit ćemo ovo da bi, na primjer, prikazali nedavno pogledane proizvode.
 • Lokacija, IP adresa i vrsta preglednika: koristit ćemo to za svrhe kao što su procjena poreza i cijene dostave
 • Adresa za dostavu: zatražit ćemo od vas da unesete ovo kako bismo mogli procijeniti cijenu/opciju dostave prije slanja narudžbe i/ili poslati vam narudžbu!

Također ćemo koristiti kolačiće kako bismo pratili sadržaj košarice dok pregledavate našu web stranicu

Kada kupujete od nas, od vas ćemo tražiti da dajete podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, podatke o plaćanju i opcionalne podatke o računu kao što su korisničko ime i zaporka. Koristit ćemo te podatke za svrhe, kao što su:

 • Slanje informacija o vašem računu i narudžbama
 • Odgovaranje na zahtjeve, uključujući povrate i prigovore
 • Obrada plaćanja i sprječavanje prijevare
 • Postavljanje korisničkog računa za našu trgovinu
 • Pridržavanje svih zakonskih obveza koje imamo, poput izračuna poreza
 • Poboljšanje ponude naše trgovine
 • Slanje marketinških poruka, ako ih odlučite primati

 

Registracijom na stranicama SYA.HR pohranit ćemo vaše ime, adresu, email adresu i telefonski broj. Podatke koje tražimo od Vas putem registracije koristimo kako bi pružili čim kvalitetniju uslugu, te po potrebi za istraživanje tržišta i rješavanje reklamacija i sporova. Isti podaci upotrijebit će se za popunjavanje polja naplate prilikom buduće narudžbe.

Obično pohranjujemo informacije o vama dok god trebamo vaše podatke u svrhe za koje ih prikupljamo i upotrebljavamo, a nismo zakonski obvezni nastaviti čuvati ih. Na primjer, podatke o narudžbi čuvamo 10 godina za porezne i računovodstvene svrhe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za naplatu i dostavu.

Također ćemo pohraniti komentare ili recenzije, ako ih odlučite ostaviti.

 

YITH WooCommerce Wishlist

Dok posjećujete našu web stranicu, pratit ćemo:

Proizvode koje ste dodali na listu želja (wishlistu): upotrijebit ćemo to kako bismo vama i ostalim korisnicima prikazali vaše omiljene proizvode.
Popisi želja koje ste stvorili: pratit ćemo popise želja koje izrađujete i učinit ćemo ih vidljivim osoblju trgovine.

Također ćemo koristiti kolačiće za praćenje sadržaja na popisu želja dok pregledavate našu web stranicu.

 

Tko iz našeg tima ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dajete. Na primjer, administratori i upravitelji dućana mogu pristupiti:

 • Informacije o narudžbi poput onoga što je kupljeno, kada je kupljeno, gdje treba poslati, i
 • Informacije o klijentima kao što su: vaše ime, adresa e-pošte i informacije o naplati i dostavi.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi ispunili narudžbe, obradili povrate, pružali korisničku podršku i poboljšalji vašu personaliziranu pondu.

 

Što dijelimo s drugima

P.D. Studio d.o.o. će prema potrebama, odnosno kada to situacija zahtjeva podijeliti osobne podatke kupca. Situacije u kojima je to potrebno su usluge distribucije robe s kojima je P.D. Studio d.o.o. u ugovorenom odnosu te su ispunjeni uvjeti zaštite osobnih podataka unutar pravnih okvira.

Sukladno uslugama distribucije partneri s kojima je P.D. Studio d.o.o. u ugovorenom odnosu ima pravo od kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke pošiljke. U slučaju da kupac ne posjeduje osobnu iskaznicu, ili drugi odgovarajući identifikacijski dokument, te nije moguće ustvrditi identitet osobe, dostavljač ima pravo odbiti uručenje pošiljke.

 

Plaćanja

Trenutno prihvaćamo uplate pouzećem i direktnom bankovnom transakcijom prilikom kojih ne dijelimo vaše osobne podatke.

 

 

Isključivanje odgovornosti

SYA nije odgovorna za bilo kakvu štetu korisniku uzrokovanu davanjem netočnih ili nepotpunih podataka koji se odnose na korisnika prilikom registracije. Prava korisnika odnosno stranke po općim odredbama GDPR-a Kako biste si osigurali pravednu i transparentnu obradu, kao korisnik imate sljedeća prava prema navedenim pravilima:

Pravo na opoziv pristanka
Ukoliko ste kao korisnik pristali na obradu vaših osobnih podataka (za jednu ili više specifičnih svrha), imate pravo opozvati vaš pristanak u bilo kojem trenutku, bez utjecanja na zakonitost obrade podataka, koja se na temelju pristanka izvodila do njenoga otkazivanja.

Pravo dostupa do osobnih podataka
Kao korisnik, imate pravo dobiti potvrdu od pružatelja usluge (osobni podaci) da li se osobni podaci obrađuju i vežu na vas, te dobiti pristup osobnim podacima i određenim informacijama ako je to slučaj.


Pravo popravka osobnih podataka
Kao korisnik, imate pravo osigurati da SYA bez nepotrebnog kašnjenja ispravi netočne osobne podatke koji se odnose na vas. Kao korisnik, imajući u vidu svrhe obrade, imate pravo popuniti nepotpune podatke, uključujući podnošenje dodatne izjave.

Pravo brisanja osobnih podataka
Kao korisnik, imate pravo na brisanje vaših osobnih podataka kada više nema legitimnih razloga za daljnju obradu.

Sprječavanje obrade je moguće u posebnim okolnostima:
• kada obrada više nije potrebna u svrhu sakupljanja i obrade;
• kada korisnik povuče suglasnost za obradu;
• kada korisnik negira obradu podataka i ne postoje glavni legitimni razlozi;
• ako je obrada bila protuzakonita;
• kada je brisanje neophodno za ispunjavanje zakonskih obveza (pravo EU-a ili država članica);
• kada je obrada povezana s ponudom usluga informacijskoga društva djetetu.


Pravo ograničavanja obrade podataka

Kao korisnik, imate pravo davatelju usluga ograničiti obradu kada u slučaju:
• ako se kao korisnik raspitujete o točnosti osobnih podataka;
• kada je obrada ilegalna i kao korisnik se suprotstavljate brisanju i tražite ograničenje uporabe;
• kada podaci više nisu potrebni za obradu, a kao korisnik ih trebate za provođenje pravnih zahtjeva.

Pravo na prijenos podataka
Kao korisnik, imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na vas, koje ste poslali davatelju usluga, u strukturiranom, široko korištenom obliku i u obliku koji stroj može pročitati.


Pravo prigovora na obradu podataka
Kao korisnik se možete suprotstaviti obradi podataka za potrebe obavljanja zadaća od javnog interesa ili pri obavljanju javnih ovlasti i izravnog marketinga (uključujući profiliranje).


Pravo podnošenja žalbe nadzornom tijelu
Kao korisnik imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, posebice u zemlji u kojoj imate uobičajeno boravište, gdje je vaše mjesto rada ili gdje je došlo do kršenja prava, i to ako smatrate da se obrada osobnih podataka odnosi na vas te krši pravila o zaštiti osobnih podataka.
Kao korisnik, svi zahtjevi vezani uz ostvarivanje prava vezanih za osobne podatke mogu se uputiti pisanim putem administratoru, P.D. Studio d.o.o., što možete učiniti kontaktom na e-mail adresu info@sya.hr.

 

 

Važno je znati da u bilo kojem trenutku, u potpunosti ili djelomice, besplatno i bez ikakvog objašnjenja možete odustati od dane privole opozvati svoj pristanak na aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka i marketinške aktivnosti usmjerene prema Vama. Svoje pravo na pristup, ispravak, zaborav, ograničenje, prigovor i informiranost, možete podnijeti i elektroničkom poštom na adresu info@sya.hr.